De bezienswaardigheden van Almelo

Posted by in Uncategorized

Wil je erop uit in Almelo? Hier vind je een overzicht met bezienswaardigheden van Almelo waar je terecht kunt!

 • Grote Kerk:
  Deze kerk stamt uit het einde van de vijftiende eeuw. De Kerk is geopend voor bezichtiging en het is werkelijk waar prachtig om te zien! Het koor stamt uit de vijftiende eeuw, het schip uit de achttiende eeuw. Boven de ingang van de kerk staat een Latijnse inscriptie geschreven uit het jaar 1738. Lange tijd hebben voor de toegangswegen van de Kerk twee zandstenen pilaren gestaan die in 1884 verplaatst zijn naar het kasteel langs de Gravenallee.
 • De Rooms-Katholieke Georgiuskerk:
  Almelo Sint Gregorius KerkDeze kerk werd in het begin van de vorige eeuw gebouwd. De bouwstijl is neogotisch en is de eerste Kerk die Wolter te Riele heeft ontworpen. In 2009 is de Kerk tot Basiliek verheven, maar in de volksmond wordt het nog steeds een Kerk genoemd. De Kerk wordt door bewoners van Almelo ”de Sjors” genoemd.
 • De Westeres:
  Achter de Georgiuskerk vind je de oudste sociale woningbouw-wijk van Almelo, de Westeres. Deze wijk is grotendeels gebouwd in de Eerste Wereldoorlog in opdracht van de woningbouwvereniging destijds. In 2008 waren er plannen om de wijk af te breken en een compleet nieuwe wijk er neer te zetten, maar door protesten door veel mensen uit Almelo is het plan van de tafel geveegd. De Westeres is zeker de moeite waard om een keer door heen te wandelen!
 • De Riet:
  De Riet is een goed onderhouden wijkje die tussen de Eerste- en Tweede Wereldoorlog in is gebouwd. De Riet heeft goed onderhouden huisjes die klein zijn, maar ook zijn eigen zeer kenmerkende bouwstijl hebben.
 • De Korenmolen:
  De stad heeft sinds 1870 een korenmolen die goed is onderhouden en ook nog compleet is. Korenmolen de Hoop is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Echter worden de wieken niet meer aangedreven door windkracht, maar ook door middel van een elektromotor.